Home

Boris Becker bankrotirao!

21 Jun

Boris Becker bankrotirao!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena i bivši trener trener Novaka Đokovića, Boris Becker proglasio je bankrot na saslušanju u Vrhovnom sudu!

Advokati legendarnog njemačkog tenisera podnijeli su zahtjev sudu u Londonu da mu se omogući posljednja šansa za isplatu dugogodišnjeg duga.

Međutim, sutkinja Christine Derrett, koja se prisjetila da je nekad gledala Beckera kako igra na Centralnom terenu All England Cluba, zaključila je da ne postoje dokazi o kreditnoj sposobnosti nekadašnjeg njemačkog asa i da će svoje dugove moći otplatiti uskoro. Stoga je odbacila zahtjev za odgodom plaćanja duga.

"Sa žaljenjem moram proglasiti bankrot", zaključila je Derrett.

"On ostavlja dojam čovjeka sa zakopanom glavom u pijesku", dodala je sutkinja. Koliko je tačno Beckerov nagomilani dug zasad nije poznato.

Tokom super bogate karijere Becker je osvojio ukupno šest Grand Slam naslova, a procjenjuje se da je od turnirskih nagrada i sponzorskih ugovora zaradio oko 57 miliona eura.

Ostaje pitanje šta se desilo sa novcem koji je zaradio, mada je imao nekoliko vrlo loših finansijskih ulaganja minulih godina.

 

(Izvor: Avaz)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top