Drama uoči inauguracije Željke Cvijanović: Maloljetnica iz Bosanskog Petrova uhapšena s nožem u ruci

Maloljetnica (15) iz Bosanskog Petrova, koja je sinoć uhapšena u blizini Palate predsjednika RS neposredno prije inauguracije Željke Cvijanović, imala je nož u ruci kojim je krenula prema štićenim ličnostima, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Policija je maloljetnicu oborila i uhapsila nakon što je, i uz upozorenje policije, s podignutim nožem nastavila da se kreće prema prostoru u kojem su se nalazile visoke delegacije.

- Uhapšena je maloljetnica iz Bosanskog Petrova koja je u jednom trenutku tokom održavanja svečane inauguracije u Banjoj Luci s nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.

Ona kaže da je sa svime upoznat tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prema čijim instrukcijama se poduzimaju daljnje mjere i radnje.

- Nakon ispitivanja, maloljetnica je predata roditeljima u prisustvu organa socijalnog staranja, a rad na dokumentiranju navedenog je u toku - rekla je Markanović.

Nezvanično saznajemo da se maloljetnica tokom dana porukom javila bratu navodeći da se nalazi u Banjoj Luci te da ima namjeru da nekoga povrijedi nožem. On je s time upoznao PU Doboj, koja je sve dojavila banjalučkoj policiji.

- Maloljetnica je uočena s podignutim nožem, s oštricom dugačkom 10 cm, koji je prilikom hapšenja oduzet - tvrdi izvor iz policije.