Bosanska Krupa: Kod 21-godišnjaka pronađen ekstazi i heroin

Policijski službenici  Policijske uprave Bos.Krupa, PS Bos.Krupa pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Bos.Krupa su dana 28.07.2018. godine, nakon provedenih opsežnih operativno taktičkih mjera i radnji, na području Bosanske Krupe, izvršili pretresanje privatnog putničkog motornog vozila u vlasništvu M.I. rođen 1997. godine iz Jezerskog, općina Bosanska Krupa, a sa ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 239. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Izvršenim pretresom u spomenutom vozilu pronađeni su sljedeći predmeti: tablete koje svojim izgledom asociraju na nedozvoljeno narkotičko sredstvo „ekstazi“ i određena količina smeđe praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „Heroin“.

U toku je dalja istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 239. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, te će po okončanju istrage Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a USK-a.