POZIV NA OBILJEŽAVANJE: U petak obilazak spomen-obilježja i šehitluka povodom Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu

Dvadeset prvi april 1992. godine u Bosanskoj Krupi je ostao vrlo dobro upamćen.

To je dan kada su Krupljani sa desne strane Une, bez razumljivog i opravdanog razloga, morali napustiti svoje domove, svoje ulice i svoja sela, te pod kišom granata potražiti spas života na drugoj strani rijeke Une.

Dvadeset prvi april se pamti kao dan kada je napadnuta Bosanska Krupa, ali i kada je pružen otpor agresiji na Bosansku Krupu.

Dvadeset šesta godišnjica u ovom herojskom gradu, jednom od tri najrazrušenija u BiH, obilježit će se između ostalog obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine.

Obavještavaju se porodice poginulih boraca, boračke organizacije, ustanove i preduzeća političke partije, druge nevladine organizacije, svi građani, da će se spomen-obilježja i mezarja, povodom Dana otpora agresiji, obići 20. aprila (petak). Okupljanje delegacija je na Centralnom spomen-obilježju u 10.00 sati.

U subotu u 19.00 sati u Domu kulture bit će održana akademija Patriotske lige, a nakon akademije upriličena izložba autentičnih ratnih fotografija autora Šefika Veladžića i Jasmina Pašalića.

Pozivaju se građani da prisustvuju programskih aktivnostima i na taj način daju nemjerljiv doprinos u obilježavanju historijskog datuma. Program obilježavanja: 20. april (petak) 10.00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa 21. april (subota) 19.00 sati – Akademija Patriotske lige 19.30 sati – Izložba ratnih fotografija.

 

(Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)