Bosanska Krupa: Vlada USK obnovila školsko igralište u Ostružnici

Home

Bosanska Krupa: Vlada USK obnovila školsko igralište u Ostružnici


Ove subote (26.08.2017) u mjesnoj zajednici Ostružnica kod područne škole ,,Druga osnovna škola“ na Ceru otvoren je sportski teren. Projekt je ovo za koji je do sada utrošeno 24.600 maraka.

Svečanom otvoru pored ostalih prisustvovali su premijer USK Husein Rošić, federalni ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva te ministar privrede u Vladi USK Šemsudin Dedić i Samir Sedić kao i zastupnik u Domu naroda FBIH i kantonalni zastupnik Mehmed Mahmić.

Šta će jedan ovakav projekt značiti za oko 3000 stanovnika kazao nam je Esmir Velagić, predsjednik Savjeta MZ Osthžnica:

,,Projekt je važan za MZ Ostružnica s obzirom da je ovo povratnička mjesna zajednica.Nedavno smo na objektu ove naše škole radili fasadu,uveli centralno gnjanje, a sada smo dobili i ovaj sportski teren kojeg će koristiti kako učenici tako i druga djeca ,omladina i odrasli.“ Kako je kazao Nail Gerzić, predsjednik Organizacionog odbora Vlada USK je obezbjedila 30 000 KM, utrošeno je 24.600 maraka.Ostatak novca planira se utrošiti za postavljanje reflektora. 0tvoru je prisustvovao i ministar privrede USK Samir Sedić koji o izgradnji terena kaže da je dobro upućen u problematiku ovog podmčja, jer i sam dolazi iz Bosanske Krupe.“

Konkretno što se terena tiče bilo je ulaganja lokalnog stanovništva, donacija s tim da je Vlada USK izdvojila ovih 30 000 KM. Sa ovakvom praksom Vlada USK namjerava nastaviti i dalje i ne samo kada su u pitanju sportski tereni već i druga neophodna infrastruktura.“

Kada je Bosanska Krupa u pitanju pokrenutoje nekoliko projekata kaže premijer Husein Rošić i dodaje:

,,Drago mi je da smo uspjeli izgraditi ovaj teren i dati na upotrebu lokalnom stanovništvu. Ono što mije žao je da još nisu pokrenute aktivnosti oko rekonstrukcije škole u MZ Pišta/me.Za tu školu mi smo obezbjedili 100 000 maraka, općina Bos.Krupa 50 000 i 100 000 iz federalnog budžeta i sasvim je izvijesno da tu školu možemo za vršiti do nove godine. Zato će Vlada USK vjerovatno već iduće sedmice imenovati Upravni odbor u JU”Prva osnovna škola“ kako bi se završila procedura ikako bi djeca prije zime mogla krenuti u svoju školu. A ovo igralište dato je na upotrebu i već 4.5eptembra nadam se da će djeca biti sretna i zadovoljna. ”

Sportsko-zabavni program počeo je revijalnom utakmicom, a učešće su uzeli i članovi KUD“Grmeč” Bosanska Krupa. Mjesna zajednica Ostružnica ima oko 3000 stanovnika. 0ve godine prema onom što se moglo čuti 19 prvačića upisano je u područnoj školi na Ceru,a pretpostavke da bi ljudi ostajali i opstajali u području gdje je poljoprivreda dominantna privredna grana zasigurno su i sportski tereni, kultumi objekti, prostori za mlade, ali i putna infrastruktura koja je za mještane ovog dijela bosanskokrupske općine mđju prioritetima.

 

(Tekst: Radio BK / FOTO: RTVUSK)

 
Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 28/08/2017 - 15:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top