Bosanski narkodiler "El Ruso" uvezao zloglasne mafijaše Kolumbije, SAD-a i Evrope

Home

Bosanski narkodiler "El Ruso" uvezao zloglasne mafijaše Kolumbije, SAD-a i Evrope


Rizvanović je uhapšen 18. aprila u lučkom gradu Civitavecchia koji se nalazi u blizini Rima. El Ruso je optužen da je radio kao mešetar zloglasne kolumbijske kriminalne grupe Urabenos, te je upravljao njihovim vezama u Evropi. Bosanac s njemačkim državljanstvom koji je jedno vrijeme i živio u Kolumbiji, došao je u Italiju kako bi se sastao sa moćnom italijanskom mafijom 'Ndrangheta i pregovarao s njima o cijeni 500 kilograma kokaina.

El Ruso je već jednom uhapšen u Kolumbiji kao jedan od vodećih članova Urabenosa. Zbog zdravstvenih problema je bio u kućnom pritvoru iz kojeg je uspio pobjeći.

Kolumbijske vlasti vjeruju kako je Rizvanović blizak saradnik sa Dariom Antoniom Usugom, poznatim pod alijasem "Otoniel" i daj e lično odgovoran za prekomorske pošiljke droge između Kolumbije i Brazila ka Evrope i Aziji. Njih dvojica se terete i da su rukovodili malom mrežom kubanskih krijumčara - mula, koji su krijumčarili drogu iz Kolumbije u SAD.

El Ruso je rekao italijanskoj policiji da će dati sve informacije o Urabenosima samo da ga ne izruče Kolumbiji gdje bi mogao biti ubijen.

Njegovo hapšenje je samo pokazatelj rastuće veze između narko organizacija Južne Amerike i Istočne Evrope. Kolumbija je glavna u snabdijevanju američkog tržišta, ali i sve većeg dijela Evrope.
 
 
(Izvor: Klix.ba)
Objavio: Pon, 01/05/2017 - 21:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top