Home

Bosnian Ultra Running Team (BURT), klub iz Cazina koji niže uspjehe (VIDEO)

11 Oct

Bosnian Ultra Running Team (BURT), klub iz Cazina koji niže uspjehe (VIDEO)

Bosnian Ultra Running Team (BURT)  kao klub-udruženje djeluje oko tri godine, a njegovi članovi iza sebe već imaju velike uspjehe i priznanja.

Može se reći da je stožerni dio ekipe u Cazinu, iako ima i članova i iz drugih gradova. Ono što im je svima zajedničko jeste ljubav prema ovom sportu te da su to uglavnom naši ljudi koji žive u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Švicarskoj.

Povezuje ih i velika ljubav prema Bosni i Hercegovini, koju ponosno predstavljaju širom svijeta, što naglašavaju i svojim živopisnim dresovima u bojama naše zemlje.

BURT

Članovi ovog uspješnog kluba uzeli su učešće i na Skakavac trail 2017, nedavno održanom takmičenju u Sarajevu, koje se odvija u ekstremnim uslovima. Mirsad Abdaković, kojeg nazivaju cazinski Ironman, završio je na drugom mjestu, a ostala dva ultramaratonca BURTA-a peto i šesto mjesto, što su odlični rezultati. 

Ekipa BURT dominirala je na nedavno održanoj utrci u München-u. Jaka kiša i niske temperature na vrlo zahtjevnoj stazi sa promjenama podloge od trave, betona, asfalta i atletske staze sa jakim usponima i spustovima, okretalištima i preskakanjima ivičnjaka nisu smetali ekipi BURT da ostvari jako dobre rezultate. Na utrci na 8 sati Smail Rošić osvojio je prvo mjesto sa pređenih 85.5 km, Nermin Felić četvrto sa pretrčanih 75 km i Safet Kujundžić 9. mjesto. Na utrci na 24 sata cazinski Ironman osvojio je prvo mjesto sa pređenih nevjerovatnih 221 km te osvaja tri rekorda: svoj lični rekord, rekord staze sa 209 km postavljen još prije šest godina i ono najvažnije, novi rekord BiH na 24 sata.

BURT

Najistaknutiji član, po rezultatima, je Mirsad Abdaković, koji drži šest državnih rekorda. 

U emisiji Nedjeljom zajedno na RTVUSK gostovali su upravo BURT-ovci Nermin Felić, Sabid Šišić i Mirsad Abdaković u cilju promocije svoga kluba-udruženja.

U nastavku pogledajte video prilog:

(Cazin.NET)

 

 

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top