BOŽO PETROV, LIDER "MOSTA": "Andrej Plenković je diktator poput Aleksandra Vučića!"

Home

BOŽO PETROV, LIDER "MOSTA": "Andrej Plenković je diktator poput Aleksandra Vučića!"


"Ono što je Plenković napravio kada je smijenio tri naša ministra bio je vrhunski izraz licemjerja i samovolje prema dotadašnjem partneru", izjavio je lider "Mosta" i predsjednik Hrvatskog sabora.

Božo Petrov, lider "Mosta" i predsjednik Hrvatskog sabora čiju je smjenu inicirao HDZ, u razgovoru za "Jutarnji list" nije štedio Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a i premijera Hrvatske.

Petrov kaže da ministri iz "Mosta" nisu uopće znali da će biti smijenjeni na prošlonedjeljnoj sjednici Vlade zbog drugačijeg mišljenja o aferi "Agrokor".

"Mi nismo znali ni da će to biti na sjednici Vlade, a kamoli kakvo će biti objašnjenje. Ono što je Plenković napravio kada je smijenio tri naša ministra bio je vrhunski izraz licemjerja i samovolje prema dotadašnjem partneru. Za razliku od HDZ-a, mi smo se uistinu ponašali kao partneri, uvijek smo govorili šta mislimo i kako ćemo se ponašati.


Oni su stalno držali karte za sebe. Plenkovićev potez izbacivanja ljudi iz Vlade, jer su se usudili reći suprotno mišljenje od njegovog, nije državničko nego je diktatorsko u stilu Aleksandra Vučića. Nakon ovoga mi slobodno možemo reći da kada Vlada donese neki stav, to nije njen stav nego je mišljenje Andreja Plenkovića".

 

(Izvor: Slobodna-bosna.ba)

Tagovi
Objavio: Ned, 30/04/2017 - 11:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top