BRAVO Ena Bašić iz Sanskog Mosta treća na državnom prvenstvu

.
Danas donosimo lijepu vijest za sanski sport. Mlada Sanjanka Ena Bašić, koja nastupa za Judo klub „Travnik“, osvojila je treće mjesto na prvenstvu BiH za mlađe seniore koje je održano u Šipovu

Mlada Sanjanka Ena Bašić, koja nastupa za Judo klub „Travnik“, ostvarila je još jedan uspjeh u svojoj već bogatoj karijeri.

 

Ona je osvojila treće mjesto na Državnom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Šipovu. Kako je saopćeno iz travničkog kluba, radi se o izvanrednom rezultatu s obzirom da je takmičenje odžano u konkurenciji do 23 godine , a Ena ima samo 16 godina i još je u kategoriji kadetkinja što njenom rezultatu daje još veći značaj.

 

Od značajnijih rezultata u ovoj godini još izdvajamo odličan nastup na prvenstvu F BiH održanom u maju u Sarajevu gdje je osvojila 𝟭.𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗼 U-18 44kg – kadeti i 𝟮.𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗼 U-21 48 kg-junior.

 

U junu je na Državnom prvenstvu održanom u Vitezu postala viceprvakinja BiH u konkurenciji kadetkinja U-18 44 kg. Pomenimo, Ena je osvojila titulu državne prvakinje u judou za 2020. godinu u konkurenciji kadeta U-18, a prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojila na prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom u Istočnom Sarajevu.

 

Treba istaći, da je mlada Bašićka prije ovog uspjeha nastupala za Judo klub „Sana“ i bila je prvak Federacije BiH u svojoj kategorij na federalnom prvenstvu koje je održano u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu. Recimo, da se ova uzorna sportašica judom bavi već deset godinu, ljubav za ovim olimpijskim sportom se vremenom rađala i u dosadašnjoj uspješnoj karijeri je osvojila preko 40 medalja na takmičenjima u našoj zemlji i van njenih granica, a najviše u gradovima susjedne Hrvatske i Slovenije.

 

Također treba istaći, da je na svečanosti Izbora naj sportiste Sanskog Mosta za 2019. godinu proglašena najuspješnijom kadetkinjom ,a do ovog uspjeha je došla osvojenim trećim mjestom na Državnom prvenstvu u konkurenciji U- 15 kategorija -48 kg. Enini vrhunski rezultati nisu došli slučajno jer ona skoro svakodnevno provodi naporne treninge . Iza nje je mnogo pređenih kilometara,truda, znoja i odricanja