Bravo: Muhamed iz Cazina predstavlja Austriju na svjetskom prvenstvu

.

Već od svoje četvrte godine krenuo je sa svojim prvim koracima u klubu KBS “Tigar Cazin”, i tu ostaje do svoje petnaeste godine. Od malena je pokazao želju i ljubav za borilačkim sportovima. Do današnjeg dana kada ima 19 godina nikad nije prestajao da trenira. Mnogi veliki rezultati su ostvareni u 14 godina treninga kao npr:

 

- Drugo mjesto na evropskom Taekwondo prvenstvu u Budimpešti 2017. godine

- Treće mjesto na evropskom Tarkwondo prvenstvu u Mariboru 2018. godine

- Dva prva mjesta na Svjetskom kupu u disciplinama Light Contact i Kick Light 2018. godine…

 

Muhamed je nizao medalje i sa mnogih balkanskih, državnih, kantonalnih i međunarodnih turnira. 

 

Navodi da bez podrške svojih roditelja, trenera Beće Durdžića, svoje familije i svojih prijatelja nikad ne bi ostvario niti jedan mogući rezultat. 

 

2017. godine je proglašen najboljim sportistom grada Cazina. 

 

Danas se Muhamed nalazi u Austriji gdje je nastavio i da trenira Kickboxing disciplinu K1. Uspješno se kvalificirao i tim postao član Austrijske Kickboxing reprezentacije i gdje će braniti austrijsku zastavu na svjetskom Kickboxing prvenstvu koje će se održati u Kairu. 

 

Muhamed o tome za portal Cazin.net kaže: „Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, potvrđeno je da ću od 18. do 24. oktobra 2021. godine ispred austrijske reprezentacije nastupit na svjetskom Kickboxing prvenstvu koje će se održati u Kairu u disciplini K1. Ispred mene i cijelog tima je puno posla, puno truda i puno zalaganja. Pripreme zasad teku u najboljem mogućem redu i nadam se da će tako i ostati. Nadam i trudim se da se kući uz Božiju pomoć vraćam sa zlatom.”- kaže Muhamed.

 

Sretno Muhamede i da se u Austriju ali i Cazin vratiš sa zlatom, žele ti i redakcija portala Cazin.net.