Brojne poznate bh. ličnosti odale počast žrtvama genocida u Srebrenici

Home

Brojne poznate bh. ličnosti odale počast žrtvama genocida u Srebrenici

Mnoge poznate bh. ličnosti iz svijeta sporta, muzike, mode i televizije odale su počast žrtvama genocida u Srebrenici putem objava na društvenim mrežama. 

Tim povodom oglasio se poznati bokser Adnan Ćatić poznatiji kao Felix Sturm, podsjetivši da se 11. juli nikada ne treba zaboraviti.

poruka

Sličnu objavu imala je i supruga Edina Džeke, manekenka Amra Silajdžić-Džeko, koja je također podršku uputila putem Instagram društvene mreže.

poruka

"Samo da šutimo ovih dana. I ništa više" - objavila je poznata bh. novinarka Sanela Prašović-Gadžo na svom Instagram profilu.

poruka

Cvijet Srebrenice ili cvijet "Sjećanje", bijela što označava nevinost i zelena što ulijeva nadu, simbol genocida koji se dogodio 1995. godine...

Fotografiju ovog simbola kojeg drži u rukama podijelila je pjevačica Dalal Midhat na društvenim mrežama, dodajući uz to da se "nikada ne smije zaboraviti".

"Moramo progledati...Srebrenica zajednička rana, sramota, tuga, suza i jad...Da se ne zaboravi" - napisala je Hana Hadžiavdagić-Tabaković na svom Instagram profilu uz videosnimak u kojem je proučila Fatihu te na taj način odala počast.

poruka

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Tue, 07/11/2017 - 18:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top