Ruši sve rekorde svojom inovacijom: Brončana medalja iz Južne Koreje za Cazinjanku Melihu Klopić

Meliha Klopić Murtić, mlada i uspješna inovatorica iz Cazina, u svoju bogatu zbirku medalja, pohvala i priznanja dodala je i brončanu medalju sa Međunarodne izložbe inovacija žena inovatorki održanoj u južnokorejskom gradu Seulu.

Ovo je čak deveta svjetska nagrada koja je otišla u ruke cazinske inovatorice za njenu Magic Touch ljekovitu šećernu pastu za depilaciju. O kvaliteti ovog bh. proizvoda dovoljno govori činjenica da je na spomenutoj izložbi u konkurenciji bila još jedna pasta, ali Melihina je definitivno svojim sastavom i kvalitetom osvojila stručni žiri.

- "Inovatorke iz BiH su dobile još jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Čestitam kolegicama od  srca. Iskreno se nadam da ćemo opet, u još boljem svjetlu, predstavljati našu ponosnu Bosnu i Hercegovinu. Gradimo BiH - moguće je”, poručuje Meliha nakon osvojene medalje.

Magic Touch ljekovita šećerna pasta za depilaciju ima patentiran sastav rađen na bazi šećera, ljekovitog bilja i ljekovitih ulja te samo načinom primjene podsjeća na egipatsku šećernu pastu za depilaciju. Nježnija je i zdravija i za najosjetljiviju kožu, a to znaju oni koji ju koriste. Osim visoke kvalitete, Magic Touch ima pakovanje asimetričnih dimenzija, što razdvaja ovaj proizvod od drugih proizvoda namijenjenih za sličnu upotrebu. Akvarelne linije u kombinaciji sa orijentalnim elementima i obrascima čine pakovanje vrlo elegantnim i dostojnim proizvoda ovog karaktera. Osim toga, simbol leptira, štampan u zlatnoj boji, povezuje ambalažu sa nježnošću i mekoćom dodira.

Image

Iza uspješne Cazinjanke je šest uspješnih godina rada, ukupno dvanaest (12) nagrada, od toga devet (9) svjetskih. Danas ima čitavu liniju prirodnih proizvoda za njegu lica i tijela: hidratantne kreme za lice, meleme, kreme za neurodermatitise (uključujući psorijazu, ihtiozu i atopijski dermatitis), dezodoranse, pilinge, šampone i regeneratore, sapune, prirodne ruževe i rumenila - asortiman od oko 20 različitih proizvoda, i to isključivo na bazi prirodnih sastojaka ljekovitog bilja.

Tu su i svakodnevne pohvale zadovoljnih kupaca, što je zapravo i najvažnije - da kupci prepoznaju kvalitetu jednog domaćeg proizvoda. A kad smo već kod kupaca, moramo napomenuti da su proizvodi s potpisom Magic Touch i oznakom "made in BiH" traženi ne samo u Bosni i Hercegovini i regiji, već su značajne količine otputovale i na druge kontinente i to u Ujedinjene Arapske Emirate i Sjedinjene Američke Države. 

Image

Po struci bachelor zdravstva i ekološko-sanitarni inžinjer, ne uspjevši nakon završenog fakulteta pronaći posao, mlada Cazinjanka odlučila se na hrabar korak i pokrenula svoj vlastiti biznis u državi iz koje mladi sve masovnije odlaze dokazujući da se i ovdje može uspjeti, ali uz puno truda, želje, volje, strpljenja i podršku prvenstveno onih najbližih. Jer to je ono što je uspjela Meliha i što uspješno radi već godinama. Dokaz tome su nagrade su dodijelili stručnjaci iz Irana, Pariza, Skoplja, Južne Koreje, Europske Unije, Zagreba, Banja Luke, Karlovca. Ne sumnjamo da će 2019-ta godina biti jednako uspješna za jednu od najboljih ambasadorki Cazina.

Image