VRIJEDNA DONACIJA

Brotis iz Čitluka darovao studentskom domu Dompes keramiku vrijednu 150 hiljada KM

Brotis iz Čitluka darovao studentskom domu Dompes keramiku vrijednu 150 hiljada KM

Studentski dom “Dompes” u Mostaru, u čijem će sastavu biti i pučka kuhinja i centar za dijalog, gradi se isključivo humanitarnim prilozima. Brotis je jedan od većih donatora.

Akciju je pokrenuo sveučilišni profesor fra Iko Skoko s mostarskim franjevcima. Više od tri hiljade donatora pomoglo je svojim prilozima. Među najvećim donatorima je firma Brotis iz Čitluka. Donirali su keramiku u vrijednosti od 150 hiljada KM.

Direktor firme Brotis Dario Ostojić istaknuo je kako je Brotis socijalno odgovorna firma koja vodi računa o svojoj okolini i potrebitima. 

– Ovo veliko djelo koje je pokrenuo fra Iko omogućit će mladima školovanje, usavršavanje i ostvarivanje svojih snova. Nadam se da će upravo oni biti ti koji će mijenjati naše društvo nabolje. Naravno i da će nastaviti ono što je fra Iko počeo, kazao je Ostojić.

Dompes – Domus panis et spiruts, Kuća kruha i duha

Otvaranje objekta “Dompes” planirano je za praznik sv. Terezije, 5. septembra 2017. godine. 

– Visoko obrazovanje u Mostaru postat će dostupno i mladim ljudima koji dolaze iz drugih mjesta, a nisu u mogućnosti plaćati smještaj. Ko zna koliki je broj potencijalnih znanstvenika ili stručnjaka propao jer nisu u mogućnosti financirati studiranje, studentski život i smještaj, izjavio je Ostojić.

Također je naglasio kako ovo nije donacija samo Mostaru već svim mladima iz drugih mjesta pa tako i mladima iz čitlučke općine.

Osim pomoći Dompesu, tvrtka je uključena u dobrotvornu organizaciju Mary’s Meals. Ova organizacija hrani svaki dan milione gladne djece širom svijeta. Svjesni su važnosti jednoga obroka i pučke kuhinje za beskućnike koja će biti u sklopu Dompesa.

 

(Cazin.NET)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.