Bunare pred dušu rahmetli Damada od porodice i školskih drugova - neka mu je vječni rahmet

asd
Naš dječak će živjeti dok živimo mi. Rahmet mu duši i lijepi Džennet.

Bol ne jenjava, sjećanja ne blijede. I danas se, kao i svaki dan, prisjećamo mladosti prekinute, cazinske, rahmetli Damada Badića. Teška saobraćajna nesreća desila se kobnog 03.06.2019. godine u cazinskom naselju Mihaljevac na magistralnom putu M-42, na relaciji Cazin – Bihać, gdje je došlo do direktnog udesa dva motorna vozila s motociklom.

Za roditelje nema goreg od gubitka djeteta, ali razumijemo i osjećamo i ogromnu bol koju proživljavaju prijatelji nakon gubitka jednog od njih. Od porodice nema jače institucije, a prijatelji su porodica koju sami biramo.

Vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj se ugasio život mladog Damada, a još četiri mlađe osobe su povrijeđene, dočekala nas je na Bajram, te zavila cijeli Cazin i Krajinu u crno. Bio je to jedan od najtužnijih Bajrama do sada u našem gradu.

Ova vijest je o sjećanju. Sjećanju koje nije stalo ni na sekund. Roditelji i školski drugovi rahmetli Damada su pred njegovu dušu napravili bunare u Africi. Znaju da je jedino što mogu uraditi u ovom momentu trajna sadaka za Damada, svog voljenog. Nadamo se da će biti u kabul i da će mu olakšati.

Bunari u područjima bez dovoljnih količina pitke vode znači puno više nego što možemo zamisliti. Tako se na ovaj postupak sve češće odlučuju i Cazinjani i Krajišnici.

Naš dječak će živjeti dok živimo mi. Rahmet mu duši i lijepi Džennet.