Burna 24 sata u Cazinu: Zabilježeno čak deset intervencija

Vvv

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala deset intervencija: tri krivična djela, šest remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

U Belamionixu na Lojićki je došlo do krađe, dok je na Klisi zabilježeno nasilje u porodici. Teška krađa dogodila se i u Ćoralićima.

Evidentirano je i uznemiravanje građana putem SMS poruka, portala, društvenih mreža, kao i ugrožavanje sigurnosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo te vađa, vika, galama, drsko i nepristojno ponašanje u Stijeni. Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati prekršena je na Trgu Zlatnih ljiljana, u Ulici generala Izeta Nanića i u Ulici žrtava Domovinskog rata.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ćoralićima je došlo do sudara 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 31 pacijenata je sanitet korišten tri puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Na snazi je i dalje Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: dana 06.05.2021. godine od 09:00 do 11:00 sati trafo-područje Osmanagići, dana 06., 07. i 08.05.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati trafopodručje Liskovac 2 i 5.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u sjevernim krajevima ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u ostatku zemlje kolovoz pretežno suh.

Na autoputu A-1 izvode se radovi u zoni petlje Kakanj, kao i na više lokaliteta na dionici Lašva-Sarajevo sjever. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljanu signalizaciju.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na dionici Bosanska Krupa-Srbljani izvode se radovi na sanaciji udarnih rupa, zbog čega se od 08 do 16 sati saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic, Doboj-Tuzla, Kaonik-Busovača Posušje-Tomislavgrad i Banovići-Ribnica.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.