Burna 24 sata u Cazinu: Zabilježena galama, vika, drsko ponašanje, prijetnje, dvije saobraćajne nesreće

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 78,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata. Na Sudo Luci Lojićka zabilježeno drsko ponašanje, vika, galama od strane jednog lica, u Pećigradu je zabilježeno upućivanje pretnji jednog lica prema drugog putem SMS poruka, Pjanići svađa, vika glama i prijetnja da će napasti na drugo lice, lice je lišeno slobode.

U ulici Irfana Ljubijankića zabilježena je saobraćajna nesreća dva putnička automobila, gdje je pričinjena materijalna šteta. Na parkingu I-Crni udar jednog vozila u drugo, također zabilježena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci elektriĉne energije prema slijedećem rasporedu: dana 16.07.2020. 09:00-16:00 sati trafopodruĉja: Kovaĉevići 1, 2 i 3, GSM-NUHANOVIĆI, Krivajski Puškari 2, Krivajski Puškari-Durići, Donja Barska, Hajder, Murići, Ĉajići Vodovod, Ĉajići 1 i Ĉajići 2; dana 17.07.10:00 do 15:00 sati trafo-podruĉja: Herića Brdo, Polje 1 i 2, Selimovići, Brezik, Polje Vodovod, Ĉataci, Glogovac 1 i 2, Silići 1 i 2 dana 17. i
18.07.2020. godine 08:00-16:00 sati trafo-podruĉje Memića brdo, dana 16., 17 i 18.07.2020 .godine 08:00-16:00 sati trafo-podruĉje Suljići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Stanje na cestama 16. 07. 2020. u 07 : 05 sati.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena, zbog magle. Na brojnim dionicama u toku su sanacioni radovi, pa apelujemo na vozače da voze oprezno i da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. .