Burna noć iza nas: Tri saobraćajne nesreće u Cazinu- jedna sa smrtnim ishodom

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata, sve u vezi sa sigurnosti u saobraćaju. U Kličićima je došlo do nesreće u kojoj su učestvovala 3 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Na R402, mjesto Rajak, oko 15:35 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo jedno lice. U tragičnoj nesreći je učestvovalo 1 m/v. Treća nesreća evidentirana je u Begovim Kafanama, a učestvovala su 2 m/v. Pričinjena je materijalna šteta, niko nije povrijeđen.
 
Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju u vezi saobraćajne nesreće na Rajaku, a na intervenciju je izašlo osam vatrogasaca.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 53 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.
 
Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod obavještavaju korisnike da je došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta vode na izvorištu Ljubijankići. Iz tog razloga se voda sa ovog izvorišta može konzumirati, ali uz prethodno prokuhavanje. Prokuhavanje vode prije konzumiranja ostaje kao mjera predostrožnosti dok se ne dobiju konačni rezultati analize vode za piće koju će izvršiti ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a a što bi se trebalo desiti u narednim danima.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 16.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-16:00 sati za trafopodručja Stijena, Vilenjača.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog izrazito visokih dnevnih temperatura molimo vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izvor: