fbpx BUŽIM: Dobrovoljnim prilozima u izgradnju obilaznice

BUŽIM: Dobrovoljnim prilozima u izgradnju obilaznice

Home

BUŽIM: Dobrovoljnim prilozima u izgradnju obilaznice


U Bužimu je grupa građana pokrenula inicijativu oko otvaranja namjenskog računa za dobrovoljno prikupljanje sredstava za izgradnju obilaznice u Bužimu, kojom bi građani ove općine (oni koji to žele i mogu), zajedno dali podršku Općini Bužim i ostalim institucijama koje učestvuju u ovom stoljeća vrijednom i bitnom projektu za sve Bužimljane.

Nakon što su podnijeli inicijativu Općini Bužim, grupa građana je potpisala sporazum sa Općinom Bužim o otvaranju podračuna za izgradnju bužimske obilaznice. Prema sporazumu prikupljena sredstva su namjenska i mogu se koristiti samo u svrhu izgradnje obilaznice. Svi oni koji žele da podrže ovu akciju mogu to uraditi uplatom na račun otvoren kod Raiffeisen banke.

Dinamiku prikupljanja sredstava će pratiti službene stranice Općine Bužim te sedmično izvještavati o stanju na računu. Izgradnja zaobilaznice u Bužimu traje više od 20 godina. Njen konačan završetak i rasterećenje saobraćaja u centru Bužima je po dosadašnjoj dinamici izgradnje neizvjestan. Hoće li građani općine Bužim uspjeti u ideji da sami pokrenu nastavak izgradnje obilaznice vrijeme će pokazati.

 

(Izvor: Buziminfo.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 15/06/2017 - 19:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top