Cazin: Četiri saobraćajne nesreće, jedno lice teže povrijeđeno, evidentirano i prosjačenje

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u padu i iznosi 102,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je sedam intervencija. Na Trgu Zlatnih ljiljana došlo je do sprečavanja OSL-a prilikom vršenja službene dužnosti, a na Trgu su i četiri lica zatečena prilikom prosjačenja. U Ulici Nijaza Begića Kese javni red i mir remećen je drskim ponašanjem i fizičkim napadom. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, saobraćajna nesreća zabilježena je na benzinskoj pumpi "Gazprom", 1 m/v. Na regionalnom putu Bajrići Stijena teretno vozilo je zbog neprilagođene brzine uslovima na cesti uzrokovalo još jednu nesreću, pri kojoj niko nije povrijeđen. Na lokalnom putu Stovrela jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo 1 m/v. Na M42, Ćoralići, do nesreće je došlo između 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima na PJD Cazin dana 19.04.2019. u vremenskom periodu 08:00-10:00 sati doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom u Stijeni i Podgredini.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na autoputu A-1 smjer Lašva-Zenica jug zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela 1.mart, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-17 Tačin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 11:30 do 16:00 sati mogu se očekivati povremene obustave saobraćaja na relaciji Vlasenica- Zvornik-Ugljevik-Lopare-Čelić-Brčko.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat je otvoren za saobraćaj.

Danas od 8 sati bit će otvoren granični prelaz Bosanski Novi- Dvor. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.