Cazin: Jedna saobraćajna nesreća, Vatrogasna jedinica zabilježila dvije intervencije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jednu intervenciju.

Na lokalnom putu u Slatini došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije.

Prva je zabilježena oko 11:55 sati u Gornjoj Koprivni, Salkići, gdje je došlo do požara na krovu porodične kuće. Pričinjena je manja materijalna šteta. Povratak u jedinicu u 13:15 sati.

Oko 03:48 sati cazinski vatrogasci bili su ispomoć Vatrogasnoj jedinici Bužim prilikom gašenja požara na kući i dva automobila. Povratak u jedinicu u 06:20 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 19.10.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-15:30 Gnjilavac, Kličići, Polje, Polje-Selimovići, Polje-Čataci, Glogovac, Glogovac-Brezik, Glogovac-Malići, Glogovac-Salkani, Glogovac-Silići.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Savjetuje se sporija i opreznija vožnja.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća na magistralnom put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.