Cazin: dvije saobraćajne nezgode, jedno lice smrtno stradalo

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15°C, dok je vodostaj Mutnice 77,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije: jedno krivično djelo, u 19:00 sati evidentirano oštećenje tuđe stvari , mjesto Ćuprija. Remećenje javnog reda i mira, u 12:45 sati upućivanje prijetnji putem SMS poruka mjesto Japića brdo. Dvije saobraćajne nezgode - u 16:30 sati teška saobraćajna nezgoda 2 m/v u Ćehići-Tržačka Raštela, gdje je jedno lice smrtno stradalo i jedno zadobilo LTP, i u 22:00 sati se desilo slijetanje 1 m/v sa kolovoza u mjestu Pećigrad, sa materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju od 17:10-18:57 sati Marin most, požar kombajna.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 63 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta. 

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

STANJE NA CESTAMA 21. 07.2022. U 06:30 SATI

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Zbog sanacionih radova, od 07 do 19 sati na magistralnom putu Skokovi-Srbljani, kroz naselje Ćoralići vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (RipačDubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar). Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prelazu) granični prelaz Gradina nije u funkciji.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.