Cazin: Evidentirani fizički napad, ugrožavanje sigurnosti građana te drsko ponašanje

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa, što je nešto niža zabilježena temperatura nego proteklih dana. Vodostaj Mutnice iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata tri intervencije.

U Ulici Murata Tatarevića došlo je do fizičkog napada, dok je jedno lice u Ulici generala Izeta Nanića remetilo javni red i mir vikom, galamom i drskim ponašanjem. Ugrožavanje sigurnosti građana evidentirano je u Ugostiteljskom objektu „Lyon“ Jošani.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražio je u proteklom periodu 41  pacijent, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća po pretežno suhom kolovozu, a na pojedinim dionicama mjestimično ima mraza. U južnim i zapadnim krajevima upozoravaju i na učestale jake udare vjetra. 

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se saobraća sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozače podsjećamo da je jučer stupila na snagu zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme.