Cazin: Formirano novo udruženje građana pod nazivom "Građanska misija"

Na adresu našeg portala Cazin.NET stigla je molba da objavimo poziv svim prosvjetnim radnicima da dođu i prisustvuju prvoj sjednici novoformiranog udruženja "Građanska misija".

Obavijest o formiranju i pozivu prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

u fazi smo formiranja Općinskog i Kantonalnog Udruženja građana zaposlenih u osnovnom obrazovanju sa područja Unsko-sanskog kantona koje će nositi naziv „Građanska misija“. Cilj formiranja ovog udruženja jeste borba za ostvarivanje prava zaposlenih u osnovnom obrazovanju koja su proistekla iz sudskog postupka koji traje već 12-13 godina, a radi se o nenaplaćenim sudskim presudama koje su prije 10 i više godina donešene u korist zaposlenih u osnovnom obrazovanju. Tužitelji/zaposleni u osnovnom obrazovanju su ostvarili procesno i sudsko ali ne i izvršno pravo koje im osporava Vlada USK, svjesno kršeći važeće zakonske propise na prostoru F BiH.
 

U prethodnom periodu donešeno je niz Odluka Ustavnog suda BiH kojim se usvajaju apelacije i kojima se utvrđuje povreda prava na pravično suđenje iz čl.II/3.e Ustava BiH i čl.6. Stav 1 .Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i prava na imovinu iz čl.II/3.k Ustava BiH i čl1.Protokola broj 1.Uz Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, zbog neprovođenja rješenja o izvršenju Općinskih sudova. U.G.“Građanska misija„ održava svoju prvu Konstituirajuću sjednicu Općinskog i Kantonalnog odbora na dan 24.03.2018.u Kulturnom centru Cazin sa početkom u 11:55 sati.
 

Sjednici će prisustvovati predstavnici svih osam općina USK-a i svih jedanaest škola općine Cazin kao i brojni gosti.

OBAVIJEST: Zbog ograničenog broja mjesta u sali, ovoj sjednici mogu prisustvovati samo prosvjetni radnici.