Cazin: Javni red i mir remećen tri puta, evidentirano više saobraćajnih nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je tri slučaja remećenja javnog reda i mira, a riječ je o fizičkom napadu i drskom ponašanju od strane dva lica u Gradini; u Mutniku drsko ponašanje od strane jednog lica i na Ćupriji naročito drsko ponašanje.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, došlo je do tri saobraćajne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Nesreće su zabilježene na M42, Ćoralići (1 m/v, slijetanje), na parking prostoru ispred pekare "Maki" u Ćoralićima (2 m/v), te na Ostrošcu-Brdo (2 m/v).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu čak 85 pacijenata dok je sanitet korišten šest puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je jutros mokar u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.