Cazin: Jedna saobraćajna nesreća, najavljeni prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jednu intervenciju.

U Ulici generala Izeta Nanića došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 19.10.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-15:30 Gnjilavac, Kličići, Polje, Polje-Selimovići, Polje-Čataci, Glogovac, Glogovac-Brezik, Glogovac-Malići, Glogovac-Salkani, Glogovac-Silići.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu koja smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Izdvajaju puteve u dolinama rijeka: Drine, Save i Spreče, kao i puteve na području: Tuzle, Bihaća, Zenice i Prozora. Vozače na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.


Zbog sanacionih radova sporije se saobraća na magistralnom put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Topic