Teška krađa u Ćoralićima, jedno lice povrijeđeno u Pjanićima prilikom fizičkog napada

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dvije intervencije. 

U naselju Ćoralići, oko 08:50 sati, došlo je do provale i teške građe u prostorije d.o.o. Central osiguranja, prilikom čega je otuđen određeni iznos novca.

Javni red i mir remećen je jednom od strane dva lica u Pjanićima drskim ponašanjem i fizičkim napadom, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede (LTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 73 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače na svim putnim pravcima pozivaju na pojačan oprez. Posebnu pažnju skreću na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju putne pravce: Novi Travnik- Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje- Prozor, Livno- Šujica- Kupres, Livno- Bosansko Grahovo, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima u blizini Tomislavgrada, kao i prema graničnim prelazima Kamensko i Prisika. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (prevoj Rostovo) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.