Cazin: Muž pretukao suprugu, otkrivena neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata zabilježila je čak šest intervencija - dva krivična djela, jedno rećemenje javnog reda i mira i tri saobraćajne nesreće.

U naselju Šturlić, oko 19:00 sati prijavljeno je nasilje u porodici, gdje je suprug pretukao ženu te joj nanio tjelesne povrede.

U Ulici žrtava Domovinskog rata otkrivena je neovlaštena proizvodnja opojnih droga i stavljanje u promet istih.

Javni red i mir prekršen je jednom u naselju Polje oko 11:30 sati od strane jednog lica drskim ponašanjem. 

Na magistralnom putu M4,2, naselje Ćoralići, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede prilikom slijetanja vozila sa ceste. U saobraćajnoj nesreći zabilježenoj na R4,2, gdje su učestvovala 2 m/v m/š jedno lice je lakše povrijeđeno. U nesreći u Stijeni nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 63 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove smanjena zbog magle, pa vozače pozivaju na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.