Cazin: Slijetanje s puta, najavljena planska isključenja električne energije na području grada

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dvije intervencije.

Na Maloj Lisi - Ulica 25. novembar javni red i mir remećen je od strane dva lica vikom, galamom i nepristojnim ponašanjem.

Novo slijetanje s puta evidentirano je u Ćoralićima. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 57 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 12.01.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-14:00 sati: 101. MUKB, 517. oslobodilačke brigade, Hairlahovića brdo, Klisa-strane, Ulica muslimanskih brigada, Ulica Patriotske lige BiH, Ulica Zuhdije Žalića.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da su na snazi zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Prilikom zaustavljanja na cesti zbog postavljanja lanaca ili drugog problema ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega na kolovozu i poledice ima i na putevima: Bugojno-Novi Travnik, Bugojno-Kupres-Šujica, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, kao i na širem području Romanije.   

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.