U Cazinu evidentirano nasilje u porodici, teška krađa, posjedovanje opojnih droga

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 93,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija. 

U Krakači je došlo do nasilja u porodici, na Klenu je evidentirana provala u kuću i teška krađa, a u Ulici generala Izeta Nanića posjedovanje opojnih droga.

Javni red i mir je remećen jednom, i to namjernom paljevinom u urbanom dijelu grada. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4.2 u Puškarima došlo je do saobraćajne nesreće, u kojoj su učestvovala 3 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije u protekla 24 sata:

11:50-12:30 Alinac, požar niskog raslinja;
15:50-17:10 Šturlićka Platnica, požar niskog raslinja i šume.

Povećan broj požara: Apel građanima iz Civilne zaštite Grada Cazina

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijent, dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

8, 9. i 10.03.2019.  
07:30-17:00 sati RP 10 kV "SAMARDŽIĆI" "POSLOVNA ZONA RATKOVAC"10 kV PREKIDAČ PREMA RP 10 kV "SAMARDŽIĆI" za naselje SAMARDŽIĆI.

Iz BIHAMK-a javljaju da je kolovoz ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na dionici Kupres-Šuica vidljivost je smanjena zbog magle.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Radovi se izvode i u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelazaBrčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.