fbpx Cazin: Obilježena 25. godišnjica formiranja Odreda za specijalna dejstva Petog korpusa Armije RBiH

Cazin: Obilježena 25. godišnjica formiranja Odreda za specijalna dejstva Petog korpusa Armije RBiH

Home

Cazin: Obilježena 25. godišnjica formiranja Odreda za specijalna dejstva Petog korpusa Armije RBiH


U Cazinu je dostojanstveno obilježena 25. godišnjica formiranja Odreda za specijalna dejstva Petog korpusa Armije RBiH.

Prisutnim herojima obratio se federalni zastupnik Mirsad Topčagić naglasivši važnosti ovih obilježavanja da se ne zaboravi, a ujedno da se zakonski prošire i zaštite prava boraca. Kao i uvijek, na čelu odreda bio je komandant Senad Šarganović, koji je evocirao uspomene na dane herojstva i važnosti Odreda za specijalna dejstva.

Uz prisustvo mnogih gostiju u ulozi domaćina svečanom činu prisustvovao je ispred gradonačelnika Grada Cazina savjetnik Jusuf Bajrektarević obratiši se povodom ovog herojskog datuma.

- Cazin je dao ogroman doprinos u odbrani države. Patriotsko organizovanje pet carinskih brigada, značajno i presudno učešće u svim brigadama i korpusima Armije RBiH je veliki ponos u časnoj odbrani naše Bosne i Hercegovine. S toga se borci ne smiju zaboraviti poštujući zakonska prava, i više od toga, što Cazin dobro zna i zaslužuje. Ujedno treba graditi i raditi na projektima jačanja prosperiteta naše lijepe države, istakao je Bajrektarević.

Nakon polaganja cvijeća na Šehidsko obilježje proučena je Fatiha pred duše šehida, a nakon evociranih uspomena priređen je prijem u kabinetu gradonačelnika Grada Cazina, mr. Nermina Ogreševića.

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 07/04/2017 - 20:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top