Cazin: Obustava saobraćaja Bihać-Bos. Petrovac

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju u protekla 24 sata: saobraćajna nezgoda u 11:30 sati na magistralnom putu M-42 Kličići, gdje su učestvovala tri motorna vozila, završilo se sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta. 

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

STANJE NA CESTAMA u 06:30h

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas će u terminima od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati biti obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.