Cazin: Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala četiri intervencije

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 1,20 m.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala četiri intervencije: dva krivična djela, jedno remećenje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Kada su u pitanju krivična djela, došlo je do izazivanja opće opasnosti u Huremagićima i krađe u Ulici cazinskih brigada. Javni red i mir je remećen vikom, galamom, drskim ponašanjem u naselju Ćoralići. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Čizmićima je došlo do sudara 2 m/v, prilikom kojeg je jedno lice lakše povrijeđeno, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

 

Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije, a radilo se o gašenju ponovno aktiviranog požara na deponiji guma u Huremagićima.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 35 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

 

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 

Dana 03.12.2021. godine

 

od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručje Pjanići, Šturlić 2 – Derviševići,

Dana 04.12.2021. godine

 

od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručje Glogovac 2, Miostrah 5 – Beganovići, Miostrah 1 – Centar,

Dana 06.12.2021. godine

 

od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručje Pjanići, Šturlić 2 – Derviševići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, a na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz.

 

Meteorolozi su za danas i sutra najavili intezivnije padavine, posebno u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, pa vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju i prohodnosti puteva. Magla smanjuje vidljivost na širem području Livna i Glamoča, a zbog povremeno jakih udara vjetra izdvajamo područja: Ripča, Oštrelja, Laništa, Kupresa i Šuice. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

 

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

 

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.