fbpx Cazin: Potpisani ugovori za stambeno zbrinjavanje pet porodica

Cazin: Potpisani ugovori za stambeno zbrinjavanje pet porodica

Home

Cazin: Potpisani ugovori za stambeno zbrinjavanje pet porodica


U Cazinu je danas potpisan „Sporazum o saradnji na provođenju Pod- projekta BiH4 (2015) - Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa“.

Potpisnici Sporazuma su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Cazin, a riječ je o stambenom zbrinjavanju pet porodica s područja naše općine.

- Na području općine Cazin je pet korisnika koji su obuhvaćeni ovim projektom. Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe je implementator projekta, a Razvojna banka Evropskog vijeća je njegov finansijer. Javni poziv je objavljen 2014. godine i nakon izbora korisnika, projekat bi trebao biti okončan do kraja 2018, kazala je Emira Bešić iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Po riječima načelnika Grada Cazina, mr. Nermina Ogreševića, uz slične projekte koje općina provodi samostalno ili im pruža svoju podršku, ovaj će projekat puno značiti.

- Mi učestvujemo u svim sličnim projektima, a ovaj će zasigurno obilježiti ovu godinu. Mi, naravno, imamo sugrađana kojima je potrebna pomoć u stambenom zbrinjavanju i uz naš stalni angažman na sličnim projektima, ovaj će nam dodatno pomoći da riješimo neka od najvažnijih pitanja iz ove oblasti“, naglasio je.

Pravo na učešće u pomenutom projektu steklo je pet porodica s područja mjesnih zajednica Stijena, Liskovac, Tržačka Raštela, Ostrožac i Krivaja.

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 18/04/2017 - 15:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top