Cazin: Pronađena određena količina opojne droge „Cannabis sativa“

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati u Cazinu iznosila je 11 stepeni Celzijusa, a vodostaj Mutnice ovoga jutra iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dva krivična djela, dva remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nesreću.

U naselju Alagić ograde, u 07:05 sati, prijavljeno je krivično djelo "oduzimanje tuđe pokretnine", dok je u naselju Ostrožac u 19:40 sati došlo do drugog krivičnog djela. Riječ je o "nedozvoljenom posjedovanju opojnih droga s namjerom stavljanja istih u promet", pri čemu je pronađena određena količina opojne droge „Cannabis sativa“.

Javni red i mir remećen je dva puta te je zabilježen "fizički napad" u Ulici veterana rata i "naročito drsko ponašanje" od strane jednog lica u caffe bar „Tekila“ u Pećigradu.

Do saobraćajne nesreće, u kojoj je učestvovalo 1 m/v, došlo je na magistralnom putu M-4,2, naselje Šepići, uslijed neprilagođene brzine.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 74 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na smanjenu vidljivost u jutarnjim satima zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Topic