Cazin: Provala u školu, jedna saobraćajna nesreća, šest intervencija vatrogasaca

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. 

Došlo je do provale i krađe u OŠ "Liskovac", a u Gornjoj Lučkoj evidentirano je upućivanje prijetnji i uznemiravanje jednog lica. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Donjoj Lučkoj jedno m/v sletilo je s kolovoza, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su šest intervencija u protekla 24 sata: 

09:20-18:10 Unska strana – požar borove šume,

12:30-15:45 Gornji Majetići – požar niskog rastinja,

13:33-13:50 Japić Brdo – požar niskog rastinja,

16:20-17:10 Seferagići – požar niskog rastinja,

18:04-18:30 Slatina – gašenje požara stareži,

18:15-19:33 Veladžići – požar šume.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 100 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a javljaju da zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), zbog opasnosti od novih odrona saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.