Cazin: Počelo raščišćavanje putnih pravaca i evidentiranje nastalih šteta

Uslijed obilnih kišnih padavina koje su nas zadesile proteklih dana došlo je do poplava većih razmjera i u gradu Cazinu, te je jučer proglašeno stanje prirodne nesreće obzirom da je došlo do prodiranja vode u prostorije stambenih i pratećih objekata, kao i aktivacije starih i pojave novih klizišta.

Intenzitet padavina smanjio se još jučer u poslijepodnevnim satima, kada je vodostaj Mutnice, ali i Horljave počeo stagnirati, ali ne i opadati. Značajniji pad vodostaja Mutnice zabilježen je danas, a trenutno iznosi 241,00 cm.

Protekla noć je zadovoljavajuća, a od jutros se počelo sa raščišćavanjem putnih pravaca i saniranjem nastalih klizišta. Trenutno su na terenu pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice Cazin, JKP „Vodovod i „Čistoća“, JU „Komunalno-stambeni fond“, kao i JU „Direkcija regionalnih cesta“ i obavljaju aktivnosti u okviru svojih nadležnosti.

Image

Saobraćaj se u Tržačkim Raštelima odvija jednom trakom, gdje je u toku čišćenje putnih komunikacija, kao i u Tršcu, gdje se saobraćaj odvija normalno.

Lokalni put Podgredina – Vilenjača je također otvoren za saobraćaj, kao i mostovi Pervizi, Rajak, Kapići, Trstovac, na kojima su vidljiva oštećenja koja će se sanirati u narednom periodu.

Ekipe za procjenu šteta su već na terenu u mjestima koja su najviše pogođena poplavama.

Image