Cazin: Nasilje u porodici, jedno lice teže povrijeđeno prilikom slijetanja vozila s kolovoza

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 110,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije.

Krivično djelo "nasilje u porodici" evidentirano je u Donjoj Koprivni, pri čemu je jedno lice lakše povrijeđeno. 

U Majetićima je došlo do drskog ponašanja od strane jednog lica i prijetnje da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Pećigradu prilikom slijetanja 1 m/v sa kolovoza, jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 83 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog nestabilne vremenske situacije i najavljenih padavina, kao i povećane opasnosti od odrona, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Zbog oštećenja na kolovozu usljed jučerašnjih padavina otežano se saobraća na magistralnom putu M-18 Stupari-Đurđevik.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati, mogu se očekivati povremene kraće obustave (15 minuta) saobraćaja na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarćin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.