Cazin u protekla 24 sata: Jedno krivično djelo, tri saobraćajne nezgode, vatrogasci imali par intervencija

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode. Na Miostrahu je došlo do ugrožavanja sigurnosti, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Lojićki je došlo do sudara 2 m/v, u Ćoralićima između 3 m/v, a u Begovim kafanama također između 2 m/v. Ni u jednoj saobraćajnoj nesreći nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala nekoliko intervencija, uglavnom zbog nevremena koje je pogodilo Krajinu u nedjelju, pa su tako vatrogasci imali tehničku intervenciju na uklanjanju bandere i drveta u Liskovcu te također uklanjanje drveta u Stijeni. U Krivaji su gasili požar drvenog dalekovoda, a u Mutniku požar kuće.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 83 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, zbog oštećenja cjevovoda kod Vatrogasnog doma jučer je došlo je prekida vodosnabdjevanja za naselja Bašče, Alagić ograde, Klisa i stari dio grada.  Zbog raskvašenog materijala i nestabilnosti terena radovi na popravci počeli su tek jutros.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, a vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Bosanska Gradiška i Gradina.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izvor: