Cazin: U protekla 24 sata zabilježeno čak pet intervencija

Jjj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala pet intervencija: tri remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

Tako je u Samardžićima došlo do vike, galame, drskog i nepristojnog ponašanja, a u Podgredini do vike i galame. Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati prekršena je jednom u naselju Donja Koprivna.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Čizmićima zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza, pri čemu je jedno lice lakše povrijeđeno, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta. U naselju Ćoralići zbog nepridržavanja propisanog odstojanja došlo je do lakše saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala 2 m/v. Nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata sanitet nije korišten.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Na snazi je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Zbog planiranih radova do prekida isporuke električne energije na dan 17.05.2021. godine u vremenskom periodu 08:30-12:0 sati bez struje će biti: Bečići, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Ljubijankići 1,2,3, Fejzagići, a dana 18.05. trafopodručja Stijena (08:30-15:00 sati) i Kličići (08:30-15:30).

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u BiH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.