The Race of Pain - Cazin uskoro domaćin trećeg međunarodnog enduro spektakla

U organizaciji Moto kluba "Mx Enduro" Cazin održat će se treća uzastopna enduro utrka "The Race of Pain" na reonu izletišta Stovrela u Cazinu.

Kako za Cazin.NET govori Mustafa Hadžić - Braco, što se tiče priprema i obilježavanja staze, veliki dio je odrađen gdje su vrijedni članovi kluba i organizatori dugo radili na stvaranju što boljih uslova za vozače, te se spremno čeka vikend 13/14. oktobar kada će Cazin ugostiti više stotina enduro zaljubljenika.

Već sada ima oko 150 prijavljenih takmičara, a do dana utrke očekuju se nove prijave. Većina takmičara, njih 80% je iz zemalja Evropske unije, Njemačka, Austrija, Slovenija, gdje je enduro sport izrazito popularan te se utrke The Race of Pain s pravom može zvati međunarodna.

Ovim putem organizator utrke moli sugrađane i ostale izletnike koji se kreću ovim dijelovima naših šuma da, ukoliko naiđu na oznake koje su postavljene radi orijentacije takmičarima, iste ne uklanjaju svojevoljno. Pri završetku utrke organizator je dužan ukloniti sve oznake i materijale koje su postavili kod pripreme staze.

Također, pozivaju se svi ljubitelji endura, svi Cazinjani i Krajišnici da posjete Cazin i izletište Stovrela u dane 13. i 14. oktobra 2018. godine, gdje će moći vidjeti dvodnevni spektakl na svjetskom nivou, što potvrđuje činjenica i dolazak vozača svjetske klase .

Enduro