Cazin: Vatrogasci gasili požar, evidentirano nasilje u porodici i nanošenje teških tjelesnih povreda

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 19°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: dva krivična djela, jedno remećenje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda. U Podgredini je došlo do nanošenje TTP-a (teže tjelesne povrede), dok je nasilje u porodici evidentirano u Seferagićima. Javni red i mir je remećen jednom naročito drskim ponašanjem u Ulici generala Izeta Nanića, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Glogovcu je došlo do sudara 2 m/v. Pričinjena je materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju – gašenje požara peći u jednom ugostiteljskom objektu.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 65 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.
 
Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, na osnovu posljednje analize vode koju je uradila ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a, te na osnovu višednevnih praćenja vrijednosti mutnoće vode sa izvorišta Ljubijankići, ustanovljeno je da su vrijednosti mutnoće na ovom izvorištu u posljednja tri dana u dozvoljenim granicama. Zbog svega navedenog prethodna Preporuka o prokuhavanju vode prije konzumiranja se stavlja van snage, što znači da je voda sa izvorišta Ljubijankići sigurna za konzumiranje.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 28.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-15:30 sati za trafopodručje Skokovi.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u jutarnjim satima dolazi do pojačane frekvencije vozila, pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.