PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Evidentirano više slučajeva remećenja javnog reda i mira

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati iznosila je ugodnih 12 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata evidentirala je jedno krivično djelo, više slučajeva remećenja javnog reda i mira (JRIM) te jednu saobraćajnu nesreću.

Do krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“ došlo je u naselju Šturlić u 14:30 sati. Slučajevi remećenja javnog reda i mira, četiri „drsko ponašanje“ evidentirani su u naseljima Mutnik, Ljubijankići, Ulica 25. novembar i Tržac – Urga, dok je do fizičkog napada došlo na parking prostoru ispred TC „Bingo“. Prekršiocima uručeni prekršajni nalozi.

Na magistralnom putu M 42, naselje Puškari, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede (LTP) prilikom slijetanja vozila sa ceste.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 62 pacijenta, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Zbog planiranih radova Podružnice “Elektroprijenosa BiH”-TJ Bihać dana 18.09.2018. godine na elektro-energetskim objektima doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema slijedećem rasporedu:

Od 05:30 do 06:00 sati trafo područja: Mutnik 1 i 2, Harbaši, Mlin Ćoralići, Rajak, Hušići, Rajak 2, Begove Kafane, Razvoj, Ćoralići škola, Križ Gornji Ćoralići, Lojićka 2, Pekara Kapić, Gornji Ćoralići.

Od 06:00 do 06:30 sati trafo-područja: RP Samardžići, farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Seperacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3, Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2.
Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na pojačan intenzitet frekvencije vozila u jutarnjim satima, posebno na dionicama u gradskim centrima. Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravaju se vozači na planinskim prevojima i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.