PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Evidentirano više slučajeva remećenja javnog reda i mira

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati u Cazinu iznosila je 11 stepeni Celzijusa, a vodostaj Mutnice 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je više slučajeva remećenja javnog reda i mira:

13:00 Ulica cazinskih brigada, drsko ponašanje i učestvovanje u tuči, 2 lica;

16:25 Ulica cazinskih brigada, drsko ponašanje od strane 1 lica, prijetnja po život i tijelo drugog lica;

18:40 Ostrožac, remećenje JRIM, drsko ponašanje;

21:10 Naselje Donja Barska, fizički napad od strane jednog lica prema drugom.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 82 pacijenta, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je ovoga jutra smanjena vidljivost zbog magle u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.