CAZINJANI POMOZITE: Kolačijada za oboljelu Suhejlu iz Bosanske Krupe sutra u Cazinu

Home

CAZINJANI POMOZITE: Kolačijada za oboljelu Suhejlu iz Bosanske Krupe sutra u Cazinu


Život je nepredvidiv, a često i nepravedan prema onima koji to najmanje zaslužuju. Suhejla Novkinić iz Bosanske Krupe djevojčica je koja treba našu pomoć kako bismo joj zajedno vratili osmijeh na lice.
 
Suhejla je rođena s uvrnutim stopalom desne noge. Sa dvije godine je imala operaciju u Bihaću koja, nažalost, nije bila uspješna. Pored uvrnutog stopala, djevojčica boluje od rijetke bolesti. Na kičmi joj raste kosa, kao u nas na glavi.
 
Suhejla mora na operaciju kičme u Ljubljanu, za koju je neophodno prikupiti novčana sredstva. Trenutno se nalazi  kod kuće. U Sloveniji su nedavno odrađene pretrage kako bi se utvrdio tačan datum operacije. Planirano je da se operativni zahvat izvrši u odmah maju mjesecu, naravno ukoliko porodica prikupi novac. Potrebno je 13.489,00 eura.
 
Kako liječenje i planirana operacija iziskuju mnogo novca organizirane su humanitarne akcije putem kojih možete dati svoj prilog i pomoći Suhejli da jednoga dana živi normalnim životom.
 
Tako će se SUTRA, 05. maja 2017. godine, u Cazinu, održati Kolačijada ispred TC "Ljiljan" s početkom od 11 sati. Organizator kolačijade je Emina Harbaš, Suhejlina mama. 
 
Iako je kolačijada trebala biti održana prošli petak, bilo je već zakazanih akcija na istom mjestu u Cazinu, pa je Suhejlina mama iz solidarnosti prema drugoj djeci, pomjerila akciju za svoju djevojčicu. Zato, ne propustite sutrašnju priliku i učestvujte i vi.
 
Molimo vas, još jednom, da se odazovete i kupovinom kolača podržite ovu akciju. Naše malo Suhejli znači mnogo i vjerujemo da će vam biti vječno zahvalna.
 
 
Također svoje novčane priloge možete uplatiti na brojeve žiro računa navedene u fotografiji u prilogu.
 
Pomozimo ovoj 7-godišnjoj djevojčici da hoda i živi sretno kao sva ostala djeca.
 
Ako možete i želite pomoći, možete ih pronaći na adresi: Emina Eljazović, UL, Prvomajska bb, Dolovi ili ih kontaktirati na broj telefona 065/045-622.
 
Nemojte zanemariti ovaj apel. Nemojte ostati gluhi i slijepi. Uključite se, podržite akciju koliko možete. Svako dijete je bitno i svaki život je vrijedan borbe!
 

(Cazin.NET)

 
Topic
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 10:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top