Crikvenica: Održano bošnjačko veče kulture i sevdalinke, prisustvovali i gosti iz Cazina (FOTO)

Bošnjačka večer kulture i sevdalinke 2018. koja je održana u subotu u Crikvenici, glasila je za  najposjećeniju manifestaciju koju su do sad priredili bošnjačka nacionalna zajednica PGŽ i predstavnik bošnjačke nacionalne manjine za Grad Crikvenicu, Denis Beganović.

Manifestacija je odrađena pod pokroviteljstvom BNZ za PGŽ, Grada Crikvenice i poduzetnika Seada Račića i Safeta Dizdarevića, a održana je u Hrvatskom narodnom domu u Dramlju.

Nakon uvodne pjesme, Kraj tanana šadrvana, domaćin manifestacije g. Denis Beganović obratio se prisutnima.  

U svom obraćanju gospodin Beganović pozdravio je prisutne društveno-političke i vjerske uzvanike i predstavnike svih bošnjačkih i drugih asocijacija koje djeluju unutar R. Hrvatske, te se posebno zahvalio musafiru - gostu iz Grada Cazina, g. Jusufu Bajrektarević, kao i svim ostalim gostima na rekordnom odazivu gdje se tražila stolica više.  

Gradonačelnik Grada Crikvenice g. Damir Rukavina u svom obraćanju pozdravio je prisutne i zahvalio predstavniku Bošnjaka Crikvenice na dobroj suradnji i izrazio želju za još većom povezanošću i ponudio i obećao svaku vrstu pomoći oko pripadnika bošnjačke a i drugih manjina Grada Crikvenice.

Pristunima se obratio i predsjednik BNZ za PGŽ g. Samir Galijašević koji se ovom prilikom posebno zahvalio gradonačelniku na potpori koju iskazuje predstavniku Beganoviću na manifestacijama koje već tradicionalno po četvrti put priređuje na području Grada Crikvenice.  

Ovu večer uveličala je i posjeta savjetnika gradonačelnika Grada Cazina, g. Jusufa Bajrektarevića koji je sve goste srdačno pozdravio u ime gradonačelnika Grada Cazina mr. Nermin Ogreševića s porukom:

"Jačajmo naše dobre prijateljske odnose na bazi povezivanja kulturne, ekonomske i turističke suradnje jer vi imate more, vama je Bog dao prelijepu morsku klimu a mi imamo brda, prekrasne livade, imamo termalne vode Gata, imamo šume kestena, kestenov med što je naš brend i to je razlog da se međusobno družimo, povezujemo i obilazimo. Doista čestitam nacionalnoj zajednici Bošnjaka u Republici Hrvatskoj što gajeći kulturu i tradiciju čuva identitet Bosne i Bošnjaka jer od Bosne i Bošnjaka nije nikoga glava zabolila, a nama su činili nepravdu a mi i dalje želimo na istini i pravdi da gradimo našu lijepu domovinu sa više prosperiteta i više radnih mjesta i želimo da nam R. Hrvatska pomogne na putu ka evropskim integracijama jer Hrvatsku osjećamo kao našeg najboljeg prijatelja. Hvala vam lijepo, živi bili. Bošnjaci sa svojom kulturom i tradicijom su dio Republike Hrvatske, dođite u našu lijepu Bosnu i Hercegovinu iz vaše lijepe Hrvatske u našu divnu i gizdavu Bosnu kao što sevdah kaže a to je ljubav iz srca. Bujrum u našu lijepu Bosnu i Hercegovinu."