Home

Cazinjanin Mirsad Abdaković prvi predstavnik BiH na SP-u u ultramaratonu na 24 sata

08 Jul

Cazinjanin Mirsad Abdaković prvi predstavnik BiH na SP-u u ultramaratonu na 24 sata

Mirsad Abdaković, poznat i kao "cazinski Ironman", bio je prvi predstavnik Bosne i Hercegovine na svjetskom prvenstvu u ultramaratonu 24-satnog trčanja, koje je održano početkom jula u Belfastu.

Bh. predstavnik je pretrčao 185 km i zauzeo 104. mjesto. 

- Rezultatom nisam zadovoljan mada neki dobar rezultat nisam ni očekivao s obzirom da sam prije nepuna dva mjeseca imao jako takmičenje u Mađarskoj (6-dnevno trčanje, 718 km), nakon kojeg nisam imao dovoljno vremena za kvalitetan oporavak i bolje pripreme, istakao je Abdaković za Cazin.NET.

Abdaković

Sljedeće takmičenje je krajem jula, Jahorina ultra trail, 69 km, u Sarajevu, gdje je ujedno državno prvenstvo i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Španiji u trail trčanju u maju iduće godine na kojem se očekuju bolji rezultati ovog člana BK "Cazin" i BURT-a. 

Upravo je on osnovao udruženje Klub ultramaratonaca BURT koji je postao član Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (ASBIH), a krovni atletski savez član IUA. Posebna zahvala ide Uredu za dijasporu u Cazinu zbog nesebične podrške oko administrativnih stvari vezanih za samu registraciju kluba.

Podsjećamo, na novoj rang listi najboljih svjetskih ultramaratonaca za 2017. godinu, i na vremenskoj trci od 6 dana, bh. trkač Mirsad Abdaković (sa pretrčanih 718.475 km za 6 dana) zauzima visoko 14. mjesto.

 

(Cazin.NET)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top