Cazinjanin Rifat Kapić karijeru nastavlja u Španiji

Home

Cazinjanin Rifat Kapić karijeru nastavlja u Španiji

Nema niti jednu utakmicu u juniorskoj i mladoj reprezentaciju BiH, a karijeru bi mogao nastaviti u Španiji, u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Kakav blam “stručnjaka” koji vode mlade državne selekcije.

Nisu ga primjetili ni u Sarajevu, premda je briljirao u juniorima. Sjetili su ga se tek kada je trebalo napisati odštetni zahtjev. Rifat Riki Kapić na meti je dva španska prvoligaša. I ne samo to. Ima ponude iz Švicarske, Austrije, Italije i Turske.

Nedavno je Zlatko Zahović, legenda Maribora i slovenačkog nogometa, ushićeno priznao.

“Pa, otkud ovaj kod Žabara iz Gorice. On je igrač za Maribora”, glasno je razmišljao, a potom to saopštio nogometnom čarobnjaku iz Cazina.

No, em je kasno, em Maribor ne može pokriti taj transfer.

“Kapić je blizu prelaska u Španiju. No, nisu to jedine ponude. Na slatkim smo mukama. Izvjesno je jedino da će Kapić od ljeta igrati u ozbiljnom evropskom klubu”, otkriva za Sportske.ba Kapićev “impressario” Huso Hadžibegović.

Kapićev, osim nogometnog umijeća, adut je što ga zastupa prestižna menadžerska agencija iz Švicarske. A njihovi su klijenti evropski igrači i treneri prve klase. Inače Kapića je u Sarajevu primjetio Semir Ždralović i sam nekad talentovani nogometaš, koji je zbog povrede rano prekinuo karijeru.

 

(Izvor: Sportske.ba)

Objavito: Pon, 05/15/2017 - 08:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top