Home

PRIVUKAO PAŽNJU FANTASTIČNOM IGROM: Cazinjanin Salko Mujanović od sada igrač austrijskog SV Lafnitza

13 Jul

PRIVUKAO PAŽNJU FANTASTIČNOM IGROM: Cazinjanin Salko Mujanović od sada igrač austrijskog SV Lafnitza

Salko Mujanović, poznat i kao "cazinsko nogometno čudo", ovih dana potpisao je ugovor sa glavnim favoritom za ulazak u drugu austrijsku ligu naredne sezone, SV Lafnitzom.

Ugovor je profesionalan i traje do kraja sezone, odnosno do juna 2018. godine.

- Presretan sam zbog ugovora sa Lafnitzom. Mogu slobodno reći da je ovo ugovor moje karijere, kao i da, ako Bog da, najbolje stvari tek slijede. Mnogo mi je ljudi pružalo podršku u mom životu, a pored svoje porodice posebno bih istakao Arianita Cocaja i Dževahira Šakonjića iz Cazina. Zahvaljujem se i mom saigraču Emiru Redžiću i njegovom menadžeru Elvisu Jakupoviću koji su me spojili sa Lafnitzom, istakao je za Cazin.NET Mujanović.

U četiri pripremne utakmice za prvu i drugu ekipu Lafnitza postigao je čak pet golova što je bila potvrda njegovog kvaliteta.

mujanović

Riječ je o bivšem krilnom igraču FK "Krajina", koji je karijeru započeo sa sedam godina u omladinskim selekcijama ovog cazinskog kluba. Na debitantskom nastupu postigao je pogodak i već tada su ga počeli krasiti brojnim epitetima, kao što je “cazinsko nogometno čudo”.Trenere je posebno privukla njegova urođena eksplozivnost i brzina, po čemu se isticao od ostalih saigrača.

Nakon “Krajine” Mujanović je na ljeto 2014. godine prešao u redove novoosnovanog FK “Bosna Sema”, koji se tada takmičio u Kantonalnoj ligi Sarajevo. Klub je u premijernoj sezoni osvojio ligu i kup, a Mujanović je bio najbolji strijelac kluba sa 10 golova u 18 nastupa u oba takmičenja. Nakon toga prelazi u austrijski Worgl, a zatim u USV Rudersdorf. 

Mujanović u novembru puni 21 godinu, a proteklu sezonu je završio na drugom mjestu liste najboljih strijelaca pete austrijske lige. Postigao je 20 golova u 22 utakmice nastupajući za sada već bivši klub USV Rudersdorf. Svojim sjajnim igrama u posljednje vrijeme privukao je pažnju kako lokalnih, tako i austrijskih medija, ali i, kako vidimo, SV Lafnitza.

Mujanovićevo ime je na sutrašnjem spisku igrača u utakmici protiv Weiza u Kupu Austrije. Još nije sigurno da će početi meč, ali u najgorem slučaju zaigrat će sa klupe.

 

(Cazin.NET)

 

 

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top