Cazinjanka Emina Sabljaković volonter godine u BiH!

Home

Cazinjanka Emina Sabljaković volonter godine u BiH!


Među 43 volontera Crvenog križa kojima je ove godine povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, Crveni križ Federacije BiH dodijelio posebna priznanja čak je devet Cazinjana.  Emina Sabljaković dobila je specijalno priznanje „volonter godine“, a još osam volontera cazinskog Crvenog križa nagrađeno je zahvalnicama.

Cazinski volonteri vratili su se iz Tuzle, sa centralne svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana volontera, puni utisaka, ponosni i sretni zbog dobijenih priznanja. Kako ističe Mujo Pajić, sekretar Općinske organizacije Crvenog križa zadovoljstvo je ogromno jer je rad cazinskog Crvenog križa prepoznat i jer su uspjesi, postignuti u svim programima koje Crveni križ realizira, bili itekako zapaženi – od jačanja svijesti kod mladih o potrebi pomaganja drugima do akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Činjenica da je čak osam Cazinjana dobilo zahvalnice među 34 nagrađenih iz cijele Federacije zaista veseli, no ilustruje prije svega veliki angažman i nesebični trud cazinskih volontera u različitim programima. Dovoljno je reći da je ovo jedna od organiziranijih sredina u cijeloj BiH kada je riječ o dobrovoljnom davanju krvi, da su ekipe prve pomoći i programa Svjesnost o postojanju mina ostvarile zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja – od kantonalnog do državnog. O solidarnosti i senzibiliziranosti Cazinjana da pruže pomoć ljudima u nevolji ne treba ni govoriti, a upravo je u tom segmentu priznanje volonter godine, koje Crveni križ Federacije dodjeljuje povodom Dana volontera, dobila Cazinjanka Emina Sabljaković . Među devet volontera iz cijele Federacije koji su dobili ovo priznanje Emina zacijelo ima najduži staž u volonterizmu jer je aktivna više od 20 godina.

Uz zahvalnost svojim volonterima, bez kojih bi bila nezamisliva bilo kakva aktivnost, Crveni križ Federacije BiH uputio je sa svečanosti u Tuzli apel nadležnima da konačno i u Federaciji usvoje Zakon o volonterizmu kakav postoji u Republici Srpskoj.

rtvc

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:08

Facebook komentari

Back to top