Cazinjanka tražila ‘frizuru sa slike’- na Maloj Lisi joj uradila suprotno, pa prijetila…

*

Zanimljivu smo informaciju i molbu za objavu dobili nekoliko puta zadnjih dana. 

Riječ je o reakciji na uslugu frizerke na Maloj Lisi koju je dobila jedna od naših čitateljica, koja je svoje nezadovoljstvo izrazila i na društvenim mrežama. 

Njenu reakciju prenosimo u cjelosti: 

“Otišla sam u salon na Maloj Lisi u Cazinu, Rinninfrizeraj i pokazala sam sliku kako želim i rečeni mi je da se može uraditi i da nije problem. 

Kada je uradila, izvukla takozvane pramenove pokupila se i otišla, te me ostavila sa praktikanticom da me cura sapere i isfenira… 

Uredu bi bilo sve da je ona uradila dobro dio svog posla, ali na žalost nije. Kada sam joj rekla da mi nije dobro uradila i kada sam joj rekla da vrati pola para nije htjela, još je rekla kao zašto bih ja samo potrošila svoje vrijeme i materijal…

Uredu da je ona uradila kako treba al nije uradila kako treba već mi je uništila kosu. 

Pošto je znam privatno i zna da uskoro predajem papire za vizu, pokušala me je odgovoriti da ne objavim ovo sve i prijetit mi da će kao ona mene prijavit i da mogu zaboravit na vizu za Njemačku… (Prepisku vam šaljem u dodatku.)

Uredu, nek ja zaboravim na vizu, ali radi čega će ona mene prijaviti jer želim iznijeti javnosti za šta je ona meni uzela 150 KM i još na to mi prijeti?

Ne želim ništa, samo želim da informišem narod da ne idu tamo, jer možda i oni rade, ili njihovi muževi kao i moj da bih ja mogla uraditi frizuru, a neko se tako ponaša, napisala je naša čitateljica Ajna koja nam se više puta obratila s molbom da objavimo njenu priču. 

Svi imamo razna iskustva sa ljudima od kojih tražimo ili želimo uslugu, ali svako treba da odgovara za svoj posao i za sve urađeno preuzme odgovornost i eventualno ispravlja i umanjuje štetu. Nikakve prijetnje i ucjene da bi se zaustavila javna riječ i upoznavanje javnosti o onome što se desilo ili dešava nije način i ne bi trebao biti primjer ponašanja nikome.